Vilken robotdammsugare är bäst?

Att säga vilken robotdammsugare som är den bästa är inte helt lätt. Åsikterna varierar, och två personer kan ha olika upplevelser av samma modell. Mest kända tillverkare är antagligen iRobot och deras Roomba-serie. De får genomgående bra recensioner, och aspirerar till titeln ”bästa robotdammsugare”. Toppmodellen Roomba 780 må vara lite dyr, men om man vill ha det bästa så kostar det. Den är ytterst intelligent (för att vara en dammsugare), och kan programmeras att städa på vissa tider, och i vissa specifika rum. Även om det låter krångligt, så är den väldigt lättanvänd.

Med avancerade sensorer upptäcker den dammpartiklar så små som 0,3 mikrometer, 0,003 millimeter, stora. På så sätt gör den ditt hem ytterst rent, då den ser smuts du själv knappt kan se med blotta ögat. Roomba 780 känner också av speciellt smuttsiga områden, som den bearbetar aggressivt. Robotdammsugare kan än så länge inte helt ersätta städning för hand, men Roomba 780 kommer väldigt nära, så det arbete du måste utföra för hand är minimalt.

Roomba 780 är dock ganska dyr, och om den är värd det är upp till dig att avgöra. Om inte, så är den helt enkelt inte ”bäst” för dig. Det finns dock flera modeller av Roomba, vissa enklare och billigare, som alla har gott rykte och bygger på liknande teknologi. Det är sannolikt att du kan hitta en modell som är ”bäst”, och som du tycker du har råd med. Tidsinställd programmering kanske inte är helt nödvändig?

Dina livssituation spelar också in; om du har husdjur så är nog en modell speciellt anpassad för att städa upp djurhår ”bäst”, även om den inte är lika avancerad. Och om du har barn så kan en mer tystgående modell vara att föredra. Roomba 780 låter lite mer än en genomsnittslig robotdammsugare, då den är rätt kraftfull.

Svaret på frågan ”vilken robotdammsugare är bäst?” besvaras alltså bäst med ”vilka är dina behov?”.

-> Tillverkaren iRobot’s hemsida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>