Språkresa USA

När ungdomar och unga vuxna funderar på språkresor, så nämns alltid det stora landet i väster, USA, som ett av alternativen. Det finns många skäl för detta. För det första kan man välja i vilket sorts klimat man vill bo. USA är nämligen ett land med många olika klimatzoner. I Florida är det varmt året runt. I Klippiga bergen ligger snön kvar hela året. Söker man ett svenskt klimat är det Mellanvästern som gäller. För det andra är det många ungdomar som vill uppleva den amerikanska livsstilen. Vi svenskar bombarderas dagligen av bilder och historier från USA. Många vill se om den bilden vi svenskar har av USA är sann.

Språkresor med surfing, skidåkning eller nöje och shopping
Man ska inte glömma bort att man bokar en språkresa USA för att fördjupa sig i det engelska språket och den amerikanska kulturen, men det är givetvis en fördel om man även har möjlighet att utöva sina favoritsysselsättningar. Vilken stad i USA man ska resa till beror helt på de egna preferenserna. Om Kaliforniens stränder och utmärkta surfing lockar, så ska man givetvis resa till den amerikanska västkusten. Om skidåkning är det stora intresset, kan språkresor till norra USA eller området kring Klippiga bergen vara bra alternativ. För musik, nöje och shopping är storstäderna lämpliga resmål.

Generellt om språkresa USA
USA är ett välutvecklat land med en hög levnadsstandard. Oavsett man bor hos en familj eller på ett särskilt boende för studenter så kan man räkna med att ha tillgång till alla de faciliteter man är van vid från Sverige.

Språkskolorna i USA håller en mycket hög standard. Klasserna är relativt små och lärarna har en gedigen kunskap om pedagogik. Intressant är att man kan göra ett antal tillval till den ordinarie språkkursen. Vill man utöva någon aktivitet eller prova på ett konstnärligt ämne, så kan man välja till ett antal lektioner i veckan.

Språkresor till New York
På senare tid har New York blivit ett extremt populärt resmål för oss svenskar. Den svaga dollarn, som gör att såväl flygresa som boende blir billigare, är självklart en anledning till detta. Att New York också är en sprudlande metropol där det finns något för alla är givetvis en annan viktig faktor. Om man väljer att åka på en språkresa USA och New York kommer man inte ångra sig. Snarare borde man ångra sig om man inte väljer en språkresa till New York.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>