Smidigaste sättet att byta sommardäck

Det är just precis nu högsäsong för däckbyte. Årstiden skiftar mellan vintern som varit och den sommar vi alla längtar efter. Våren darrar och visar tydlig ambivalens, men förhoppningsvis kan det snart kännas stabilt att byta sommardäck. När du ska köpa nya sommardäck kan du slå en kik på nätbutiken nordendack.se.

Byta däck själv?

Är du din egen lyckas smed och ger dig på att byta till sommardäck själv? Då kan du välja att få dina onlineköpta sommardäck levererade till närmsta utlämningsställe. Är du å andra sidan inte så intresserad av att byta sommardäck på egen hand, utan förlitar dig på experthjälp, så väljer du istället att få däcken direkt levererade till din bilverkstad/däckmontör.

Egentligen är det inte svårt att byta sommardäck själv, det är mest bara omständligt om man inte har ett eget garage och verktyg lättillgängliga.

Bilägare

Att vara bilägare ger många fördelar, men också en del ansvar. Man måste sköta sin bil rätt och det är varje bilägares ansvar att se till att alla lagar och regler följs. Har man inte sommardäck på bilen om sommaren så kan man få böta rejält.

Många som äger en bil har dock ett stort bilintresse så har man koll på vilka regler som gäller. Man kanske prenumererar på en biltidning som t.ex. Vi bilägare där man får veta massor av intressanta saker om bilar, såväl nya modeller som äldre. Man får läsa om tester som genomförs - inte sällan på däck och andra väsentliga, bilrelaterade saker.

15 maj 2015