HiFi-systemets hjärta

Det spelar ingen roll hur avancerad HiFi du har. Om inte högtalarna är av högsta klass så får du ändå inte ut maximal ljudkvalité. CD/vinylspelare, förstärkare och så vidare är inte vad som skapar ljudet. De skapar bara den signal som högtalarna omvandlar till ljud. Och visst, det är viktigt att signalen är bra. Men det är ändå i slutändan högtalarna som sätter gränsen.

När du ska köpa högtalare finns det mycket att tänka på, och många varianter. Vilken sorts ljud vill du ha? Hur viktigt är utseendet? Och hur mycket får det kosta? Det finns mängder av information att hitta på nätet, och det är viktigt att vara noggrann. Bra högtalare är oftast inte billiga. De är dock bäst att inte snåla; varför köpa ett dyrt HiFi-system om musiken ändå inte blir så mycket bättre eftersom högtalarna inte klarar av det?

Utseendet är också viktigt. Kanske inte för alla, men många vill gärna att något som kommer att ta så pass stor plats i ens hem ser bra ut. Och om du vill ha små högtalare med stort ljud, så kommer det att kosta ännu mer. I slutändan är det en avvägning mellan ljudkvalité, utseende och kostnad. Kom också i håg att du helst ska ha högtalarna under en längre tid; antagligen mer än tio-tjugo år. Så det är nog bäst att köpa något som du inte tröttnar på att se på efter en månad, eller som inte ger tillräckligt bra ljud. Smakar det så kostar det. Köper du kvalitet från början så är det också mindre risk att det går sönder, eller känns daterade, efter fem-tio år.

Om du slutligen bestämt dig för vilka högtalare du vill ha så kan det också vara en ide att köpa dem från en HiFi-butik på nätet. Priserna på HiFi online är mycket konkurenskraftiga, och med tanke på hur dyra bra högtalare är så är vaje sparad krona viktig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>